Consells Reguladors (DOP's i IGP's)

Ves enrere C.R.D.O.P. Arròs de València

Av del Mar, 1.
46410 Sueca (Valencia)
Tel: 96 170 61 56
santos@arrozdevalencia.org
www.arrozdevalencia.org
Facebook: @arrozdevalenciaDO

La autèntica tradició

València és, històricament, la primera zona d'Espanya en la qual va començar a cultivar-se arròs. Des de llavors, generació rere generació ha dedicat el seu quefer diari a l'elaboració d'un producte que és ingredient essencial per a aquell que busca dotar als seus plats d'un sabor original.

Hui, a més, aquest producte que manté actiu a un ecosistema i a tota una societat, compta amb garantia de qualitat. La garantia que atorga la Denominació d'Origen Arròs de València. La garantia que un arròs amb aquest segell ha sigut elaborat com a marca la tradició.

El seu origen: el Parc Natural de l'Albufera

L'Arròs de València té el seu origen en el Parc Natural de l'Albufera i en altres aiguamolls de la Comunitat Valenciana, que per les seues excepcionals condicions mediambientals constituïxen l'espai idoni per al cultiu de l'arròs.

L'Albufera, font d'inspiració de nombrosos artistes, representa el llac litoral més important de la Península Ibèrica. Ocupa 21.000 hectàrees, de les quals 17.500 són d'arrossar, extensió que constituïx el 85% de la superfície acollida per la Denominació d'Origen Arròs de València. La producció potencialment amparable per la Denominació ascendix, en un any de pluviometria normal, a 110.000 tones d'arròs corfa, que equivalen al 20% de la producció nacional d'arròs.

D'altra banda, el cultiu de l'arròs posseïx un gran valor mediambiental per al Parc, ja que contribuïx de manera determinant a la conservació i desenvolupament de l'avifauna i de tot l'ecosistema.

Les seues varietats: d'extraordinàries qualitats culinàries

Les varietats cultivades en els arrossars de la Comunitat Valenciana pertanyen al tipus de gra mitjà, tipus caracteritzat per la seua gran capacitat d'absorció del sabor, que el convertix en idoni per a l'elaboració dels més tradicionals plats de la cuina espanyola.

La Denominació d'Origen partix d'una aposta segura: les seues principals varietats Senia-Badia, Bomba i Albufera que, a més de les seues extraordinàries qualitats culinàries, sempre han oferit excel·lents rendiments per la seua gran adaptació al clima de la zona.

SENIA: Excel·lent conductor del sabor de tots els ingredients.
ALBUFERA: De textura cremosa, és ideal per als plats més tradicionals.
BOMBA: De cocció més flexible, l'arròs sempre està al punt.