Consells Reguladors (DOP's i IGP's)

Ves enrere D.O. Valencia

C/ Quart, 22
46001 València

Tel: 96 391 00 96 / 96 391 00 29
info@vinovalencia.org
www.vinovalencia.org
Facebook: @VinosDoValencia
Twitter: @VinosDoValencia
Instagram: @vinovalencia.do

 

Constituït l'any 1957, el Consell Regulador de Vins de la Denominació d'Origen Protegida València com a principal objectiu garantir l'origen i la qualitat dels vins que empara, controlant la seua producció, promocionant i difonent el seu coneixement i la seua qualitat i defensant, així mateix, els interessos de les més de 96 signatures i quasi 7.000 viticultors als quals representa.

Zones de producció

Actualment, el potencial vitícola de la DOP València es situa entorn de les 13.000 hectàrees de vinya repartides en quatre subzones de producció, Alt Túria, Valentino, Moscatell i Clariano, totes elles esguitades per entranyables i pintoresques poblacions impregnades per un encant singular.

La subzona d'Alt Túria, emplaçaca al nord-oest de la província, oferix uns vins blancs brillants, frescos, afruitats i aromàtics.

Valentino y Moscatell de València, en la part central de la província, la primera amb blancs lleugers, afruitats i aromàtics, i negres suaus i redons, i la segona amb vins de licor amb una graduació alcohòlica mínima de 15° i una aroma particular, fluid i suau, encara que també s'utilitza en l'elaboració de vins secs i dolços de moscatell, prestigiosos vins espumosos, així com per a potenciar les aromes de moscatell en altres vins blancs.

I finalment, Clariano, situada al sud, on es produïxen blancs lleugers, pallosos i aromàtics, i negres color robí, francs de nas, d'extensa aroma i saborosos en boca.

C.R.D.O.P València

La Denominació d'Origen Protegida València és una denominació oberta, dinàmica, amb una gran vocació i tradició exportadora. En l'actualitat els seus vins estan presents en prop de 100 països de tot el món, amb una xifra de comercialització superior als 50 milions de botelles, de les quals un total de 38 milions es destinen a l'exportació.

Entre les varietats més rellevants destaquen les tintes Bobal, Monastrell, Tempranillo i Tintorera i les blanques Macabeu, Malvesia, Merseguera, Moscatell i Verdil.

La Promoció dels seus vins és un dels objectius fonamentals de la DOP València, i al costat d'aquesta, el CR Vins de la DOP València aposta fermament per la Formació en el coneixement del vi i la seua cultura, per això en els últims anys es realitzen diverses activitats encaminades a potenciar aquest aspecte formatiu.

Certificació

Així mateix, la Certificació és un altre dels aspected rellevants del CR Vins de la DOP València.

DOP València compta amb l'acreditació en ENAC per a certificar els vins amb DOP València des de febrer de 2012, la qual cosa suposa un avantatge comparatiu en l'embotellat de vins i concretament en l'exportació, sent la primera Denominació d'Origen espanyola de major volum que ha aconseguit aquest certificat.

La UNE-EN ISO/IEC 17065:2012 és una norma europea que especifica els criteris generals que ha de seguir un organisme de certificació de productes perquè siga reconegut a nivell nacional, europeu e internacional, com a competent i reconega la fiabilitat dels seus controls.

Aquesta acreditació representa una garantia sobre la seguretat i la qualitat dels productes que es consumixen. Un valor afegit que va dirigit a incrementar la confiança dels consumidors i que obri les portes dels nostres vins a nivell internacional.