Consells Reguladors (DOP's i IGP's)

Ves enrere IGP Castelló

Carrer de l'Esglesia, 1

12181 Benlloc (Castelló)

info@igpcastello.com

www.igpcastello.com

 

Vins 100% Castelló:

Entorn de l'any 200 alguns agricultors de la província van pensar que la vitivinicultura podia ser una bona opció agrícola com el va ser en els segles XV-XX.

La il.lusió d'aquest xicotet grup de viticultors va fer possible que l'any 2003 es creara i reglamentara la Indicació Geogràfica "Vins de la Terra de Castelló" (hui IGP Castelló).

Aquesta figura de qualitat designa els vins obtinguts íntegrament de raïms produïts dins de l'àrea composta pels terrenys aptes per a la producció de raïm de vinificació emplaçats dins de tres subzones vitivinícoles denominades Alt Palancia-Alt Mijares, Sant Mateu i Les Useres-Vilafamés.

Els vins emparats per la IGP Castelló es certifiquen sota una triple perspectiva: les vinyes estan situades en la província de Castelló; els cellers on s'elaboren els vins estan també a la província de Castelló; els vins han superat les estrictes anàlisi físico-químics i els rigorosos tastos organolèptics que estan obligats a superar. La IGP és garantia d'origen i garantia de seguretat i qualitat.

El seu somni:

Els cellers, els viticultors i les hectàrees de vinya integras a la IGP, formen la gran família dels vins de Castelló. Un sector que ho va ser tot al segle XIX, que va ser arrasat per la filoxera i que hui dia ressorgeix de les seues cendres per a donar a conéixer la capacitat de donar productes de la màxima qualitat.